A kormánytisztelő, keresztény állampolgár és a klíma

Ürge-Vorsatz Diana siratja az álmait.

 

“Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket.

Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan.”

Nem baj, kedves Diána, majd magát is felhívja az illetékes államtitkár, hogy ezt hogy gondolta.

Sajnos, fogalmam sincsen, hogy környezetvédelmi ügyekben ki az illetékes letelefonáló, de annyit megjegyeznék, hogy az a bejegyzés rekordgyorsasággal eltűnt az oldaláról. Vagy már tegnap este telefonáltak?

“Arra kérnélek, hogy ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát.”

“Zárjuk rövidre a dolgot, én elmondtam a véleményem, te is, akkor értettük egymást.”

Ne tessék aggódni, egy kormányhű, keresztény, a Magyar Köztársaság Középkeresztjével kitüntetett 7 gyermekes mintaanyukát a Fidesz nem fog az út szélén otthagyni, holnap is meglesz a gyerekeknek a kakaó – legalábbis az ön gyerekeinek.

Az a baj, hogy a MALÉV-pilóták gyerekeit se kérdezte meg senki.

De a dolgozókat se, amikor reggel hatkor ott álltak Dublinban, Jeruzsálemben, akárhol, hogy hogyan és miből fognak hazautazni. Volt ekipázs, amelyet a kapitány hazahozott a saját pénzén, és volt, ahol a kapitány hazajött, a többiek meg, ki hogy tudott.

Róluk nem gondoskodott senki, szétszóródtak a világban, egy embert mutogatott a tévé, hogy ő majd átképzi magát, a többiek meg – ki Barcelonában, ki Münchenben, ki Indiában, Etiópiában… de van olyan is, aki már családostul Kínában lakik, mert szeretett volna tevékenyen benne maradni a gyerekei mindennapi életében és nem azt akarta, hogy a felesége egyedül nevelje fel őket, ő meg csak hazaküldözgesse a pénzt, hogy nekik is legyen kakaójuk.

“a 20 év alatt sok munkával, verejtékkel és virrasztással felépített erős alapokat egyik napról a másikra kihúzták a lábam alól”

Tetszik tudni, az a baj, hogy ön azt hiszi, hogy ha ön Fidesz-szavazó és kormánytisztelő és a férjével keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveli a 7 gyermekét, akiket példaszerűen (sic!) egyházi iskolába járat, akkor önnek valami jár.

Nem, kedves Diána, ön konkrétan egy ugyanolyan magyar állampolgár, mint bárki más; és az, hogy a kereszténységére ily módon hivatkozik, maximum kirakatkereszténnyé teszi.

Mert tessék szíves lenni kinézni az ablakon és a klímaváltozásokon túl meglátni azokat is, akiknek nem 7 gyerekük van, csak kettő, akik nem keresztények, hanem ateisták, akiknek a gyerekei állami iskolába járnak, sőt, vannak olyan elvetemültek is, akik tiltakozásból visszaadták a köztársasági érdemkeresztjüket, és még nem is szavaztak a Fideszre vagy horribile dictu – nem is szavaznának rá soha.

És néha igazi keresztényként azokra a gyerekekre is gondolni, akiknek az apukájának nemhogy részvényopciója, hanem fizetése sincsen, mert az alvállalkozó cége bedőlt a neki ki nem fizetett számla miatt, és így a dolgozók sem kapták meg a fizetést. Az ő gyereke is szereti a kakaót.

“Ugyan az elmúlt 20 év jó részét GYES-en töltöttem otthon 7 gyermekem nevelésével, a CEU támogatásával nagyon sokat sikerült elérni ezekből az álmokból, célokból, főleg éjszakánként dolgozva.”

Én meg kénytelen voltam a hét hónapos gyerekemet bölcsődébe adni és úgy elmenni a legközelebbi iskolába tanítani, amikor kiderült, hogy a Reálbank becsődölt, mert a telekvásárlás után megmaradt minden pénzünket, kevesebb mint félmillió forintot egy tanácsadóra hallgatva Reállízing kötvénybe fektettük. Nekem meg, mivel nem bírtam az iskola és a szomszéd épületben lévő bölcsőde közötti rohangálást, elment a tejem.

Kakaónk még van, a gyerekek felnőttek.

Ebben az országban mindenki veszített valamit, kétségtelenül mindenki a maga szintjén.

Csodálkozom, hogy kutatóként ön csak most vette észre, hogy rossz a klíma.
Jó reggelt kívánok!

 

Advertisements

One thought on “A kormánytisztelő, keresztény állampolgár és a klíma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s